عنوان: حق جد پدری برای ملاقات با نوه
پیام: درصورتی که به علت طلاق یا به هر جهت دیگر، ابوین طفل در یک منزل سکونت نداشته باشند، جد پدری نیز به عنوان ولی قهری، حق ملاقات نوه های خود را دارد.
مستندات: ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی
شماره دادنامه قطعی :
۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۱۱۴۰
تاریخ دادنامه قطعی :
۱۳۹۳/۰۷/۰۶
گروه رأی:
حقوقی
رأی دادگاه بدوی
در خصوص دعوای آقای الف.س. ساکن تهران بطرفیت خانم م.س. ساکن تهران با وکالت خانم و.ک. بخواسته تقاضای صدور حکم ملاقات با نوههای مشترک به نام پ. ۴ ساله و پ. ۸ ماهه نظر به اینکه حسب محتویات پرونده علقه زوجیت فیمابین طرفین به رأی دادگاه محرز بوده فرزندان مشترک نیز حاصل زندگی مشترک پسر خواهان با خوانده بوده که پس از وقوع عقد، حقوق و تکالیف زوجین در مقابل یکدیگر برقرار میگردد که یکی از این حقوق حق ملاقات با نوههای خود بوده و لذا مستنداً به ماده ۱۱۷۴ از قانون مدنی مقرر میدارد درصورتیکه به علت طلاق یا به هر جهتی دیگر ابوین طفل در یکمنزل سکونت نداشته و هر یک از ابوین طفل و ولی قهری [حتی اگر اطفال] تحت حضانت او نباشند، حق ملاقات نوههای خود را دارد. تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات به آن در صورت اختلاف بین ابوین با محکمه است و لذا دادگاه حکم به ملاقات خواهان با نوههای خود بنامهای پ. ۴ ساله به مدت ۴۸ ساعت در هر هفته از روز چهارشنبه ساعت ۱۵ لغایت روز جمعه ساعت ۱۵ صادر و نسبت به پ. ۸ ماهه به مدت ۴ ساعت در هفته از روز پنجشنبه ۱۵ لغایت روز جمعه ساعت ۱۹ صادر و اعلام میدارد. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران میباشد .
رئیس شعبه ۲۸۶ دادگاه خانواده مجتمع شهید باهنر- محمدی
رأی دادگاه تجدیدنظر استان
تجدیدنظرخواهی خانم م.س. با وکالت خانم و.ک. بطرفیت آقای الف.س. نسبت به رأی موضوع دادنامه شماره ۸۴۶- ۲۱/۵/۹۳ صادره از شعبه ۲۸۶ دادگاه عمومی خانواده که بر اجازه ملاقات پدربزرگ با نوهها، اشعار دارد وارد نیست. زیرا رأی تجدیدنظرخواسته موافق موازین قانونی و با رعایت اصول و قواعد دادرسی صادر گردیده و ایراد اساسی متوجه آن نمیباشد تجدیدنظرخواه نیز در این مرحله مطلب قابلتوجهی عنوان نکرده، لذا به استناد ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی رأی تجدیدنظرخواسته تأیید میگردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه
معنوی – مدنی کرمانی