از تاریخ ۱۳۹۷/۹/۱، شرایط درخواست طلاق توافقی در استان تهران تغییر کرده است و نکاتی که در این نوشته مشاهده میفرمایید با توجه به این تغییر مهم ذکر گردیده است.
مطالبی که در این مقاله در مورد طلاق توافقی و اطلاعات مورد نیاز آن مطالعه میفرمائید توسط وکیل پایه یک دادگستری با تجربه و مجرب که سالهاست در انواع دعاوی خانوادگی و علی الخصوص انواع طلاق به امر وکالت پرداخته و پروندههای موفق متعددی را در رزومه کاری خود دارد و دارای تجارب ارزشمندی است، نوشته شده است.
از همین رو میتوانید از صحت اطلاعات و مطالب ارائه شده و همچنین به روز بودن و عملی بودن آن مطمئن باشید.
طلاق توافقی چیست؟
با افزایش اختلافات خانوادگی و به تبع افزایش پرونده های حقوقی مربوط به اختلافات خانوادگی در دادگاه ها، معمولاً زوجین با مشکلات زیادی در خصوص روند دادرسی رسیدگی به اینگونه دعاوی درگیر می باشند.
پیچیده بودن روند دادرسی و از طرف دیگر طولانی بودن رسیدگی به پرونده های حقوقی باعث می شود تا زوجین در خصوص اینگونه دعاوی نتوانند به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند.
یکی از دعاوی که در سال های اخیر افزایش زیادی داشته است دعاوی مربوط به طلاق توافقی می باشد که زوجین بدواً در خصوص طلاق بر سر مسائلی مانند مهریه، نفقه، اجرت االمثل، حضانت فرزند توافق نموده و سپس با طی مراحل قانونی مربوط به طلاق توافقی درخواست خود را ثبت نموده و طی بازه ای که مشخص شده است نسبت به طلاق اقدام می نمایند.
مهمترین ویژگی طلاق توافقی، تعیین تمامی موارد و مسائل مربوط به مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و … به صورت توافقی و بین زوجین میباشد. زوجینی که متقاضی طلاق توافقی هستند بایستی به دادگاه مراجعه کرده و درخواست صدور گواهی عدم سازش را از دادگاه نمایند.
طلاق توافقی (برخلاف طلاق به درخواست زوج یا طلاق به درخواست زوجه)، طلاق بر اساس تاثیر اراده طرفین است، که در قانون مدنی به آن اشاره ای نشده اما با توجه به اصل آزادی اراده ها و می توان آن را ذیل انواع طلاق قرار داد. به این صورت که زوجین با توافق بر سر تمام مسائلی که دارند و به صورت مشترک وارد مراحل طلاق می شوند بعد از رجوع به داوری و اخذ گواهی عدم امکان سازش صیغه طلاق جاری می شود.
مسائل متعددی که در مدت روابط زناشویی و عقد ازدواج بین زوجین وجود دارد عبارتست از:
مطالبه مهریه توسط زن
نفقه ایام عده
نحوه ی نگه داری (حضانت) فرزندان و همچنین نفقه نگهداری فرزندان
در طلاق توافقی، زن و شوهر می بایست در موارد فوق، جهت حل وفصل آن ها با یکدیگر توافق کنند و شرایط طلاق توافقی را بپذیرند. به عنوان مثال مهریه را خانم به شوهر می بخشد یا به مقدار اندک راضی می شود و یا در مورد نفقه به چه مقدار با هم توافق می کنند و همچنین در مورد اجرت المثل و مقدار آن، و نحوه ی اخذ آن از شوهر با یکدیگر توافق می کنند. درخصوص نحوه ی نگهداری و حضانت فرزندان نیز با هم باید توافق کنند. این که فرزندان صغیر (زیر 18 سال) توسط مادر نگهداری شود یا نزد پدر می ماند.
چرا طلاق توافقی؟
موضوع گرفتن طلاق توافقی از نظر سپری شدن وقت و زمان کمتر و همچنین نسبت به سایر مسایل های عاطفی و اخلاقی موجود بین روابط زوجین و فرزندان آن ها، از بقیه عنوان های طلاق مانند طلاق یک طرفه توسط شوهر یا به صورت استثنایی طلاق توسط زن آسان تر و دارای اثرات سوء روانی کمتری است.
اما در مورد دیگر انواع طلاق شرایط به دین گونه نیست. مثلا در طلاق به درخواست زوج، عملا رسیدگی آن در دادگاه خانواده از تشریفات گوناگون و زمان بری برخوردار است. به عنوان مثال وقتی طلاق صرفا به درخواست زوج باشد، موضوع پرداخت دقیق مهریه، نفقه، اجرت المثل و پرداخت نفقه ایام عده و همچنین نصف دارایی ایام ازدواج طبق بند1 عقد نامه و حضانت فرزندان در صورت وجود مورد رسیدگی قضایی قرار می گیرد. بدین ترتیب که دادگاه در مقام رسیدگی، چون طرفین در موضوعات ذکر شده تراضی ندارند، موضوع را به کارشناسی و تحقیقات محلی و عندالزوم به گواهی گواهان معطوف می دارد، که عملا انجام تشریفات فوق مستلزم گذشت زمان طولانی و هزینه های دادرسی و صدور رای در موضوعات مذکور است. از این حیث شرایط طلاق توافقی بر طلاق یک جانبه زوج مزیت دارد. علاوه بر این که از نظر روانی و عاطفی نیز در طلاق یکطرفه، طرفین با نارضایتی و کدورت با یک دیگر برخورد می کنند که می تواند تاثیرات نامطلوبی بر روح وروان آن ها و مهم تر ازهمه بر فرزندان آن ها داشته باشد.
همچنین در مورد درخواست طلاق از طرف زن و طلاق یک جانبه توسط زوجه که در موارد خاص انجام می گیرد نیز مستلزم انجام تشریفات ویژه است. به عنوان مثال طبق قانون در صورتی که شوهر معتاد باشد یا بالای 5 سال حبس داشته باشد و یا مجهول المکان باشد و یا این که موضوع عسر و حرج در ادامه زندگی برای زوجه به وجود آید، زوجه باید آن ها را در دادگاه اثبات کند.در نتیجه انجام و اثبات شرایط فوق الذکر، مستلزم رسیدگی های مفصل قضایی است و صرفا به ادعای زوجه توجه نمی شود. و چه بسا شرایط های مورد ادعای زوجه برای طلاق یک جانبه خود، تمام و کمال صورت نگیرد. در نتیجه، درخواست طلاق از طرف زن امکان پذیر نیست و حکم طلاق نیز صادر نمی شود.
در صورتی که زوجین در مورد مسایل مالی و غیر مالی حاکم بر روابط خود که به واسطه عقد ازدواج بین آن ها به وجود آمده، مانند مقدار مهریه و نفقه و نحوه ی پرداخت آن و همچنین در خصوص پرداخت مخارج فرزندان تا سن 18 سال وحضانت آن ها – نفقه ایام عده (3 ماه و ده روز) و نحوه ی پرداخت آن به زوجه و اجرت المثل زوجه، در خارج از دادگاه توافق کرده باشند می توانند دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه ارایه دهند.
مراحل درخواست طلاق توافقی
ثبت دادخواست طلاق
در صورت تحقق عملی موارد فوق، زوجین باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه مراجعه و دادخواست طلاق توافقی را در آن جا ثبت کنند و پس از دریافت پیامک باید به شعبه مربوطه دادگاه خانواده مراجعه نمایند.
مشاوره جهت صلح و سازش
از مراحل طلاق توافقی بعدی پس از تشکیل پرونده، دادگاه حقوقی بدوی، ابتدا طرفین را دعوت به صلح و سازش می نماید. به موازات این اقدام، آن ها را به سازمان بهزیستی معرفی می کند تا مورد مشاوره و راهنمایی جهت صلح و سازش برای ادامه زندگی قرار گیرند.
معرفی زن به پزشکی قانونی
یکی دیگر از مراحل درخواست طلاق توافقی مراجعه زن به پزشک قانونی است. زمان دادگاه زوجه را به پزشکی قانونی معرفی می کند تا در صورت احتمال وجود حمل در زوجه، مراتب توسط پزشکی قانونی به دادگاه گزارش داده شود.
توافقات مالی و غیر مالی (مهریه، حضانت و …)
در مراحل طلاق توافقی در صورت عدم توفیق در برقراری صلح وسازش بین زوجین توسط دادگاه، توافقات مالی و غیر مالی بین زوجین مانند: میزان مهریه و نحوه پرداخت آن، تعین تکلیف حضانت فرزندان، مقدار نفقه زوجه و فرزندان و نیز نحوه ی پرداخت آن و همچنین مقدار اجرت المثل و این که به چه نحوی باید به زوجه پرداخت گردد توسط دادگاه صورت جلسه می شود و به امضای زوجین می رسد.
توافق در مورد مهریه در طلاق توافقی
یکی از تعهدات و دیون بسیار مهمی که عقد نکاح برای مرد ایجاد میکند، مهریه است.
مهریه از دیون ممتاز محسوب میشود و زن در مورد مطالبه مهریه بر دیگر طلبکاران شوهر خود، ارجحیت دارد.
اگر زوجین در مورد مهریه و شرایط پرداخت آن به توافق نرسند، دادگاه از صدور گواهی عدم امکان سازش خودداری خواهد نمود و در نتیجه عملاً امکان طلاق توافقی وجود نخواهد داشت.
طبق ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی:
«به مجرد عقد، زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید».
بنابراین همانطور که مشاهده مینمایید، به محض اینکه صیغه عقد نکاح جاری میشود، مالکیت زن بر مهریه مستقر میگردد.
انواع توافق
اول
زوجین توافق کنند که مرد مقدار مشخصی از مهریه را بپردازد.
مثلاً زن میتواند تمام یا بخشی از مهریه خود را بذل کند (ببخشد) و الباقی را مطالبه کند.
امّا برای پرداخت آن به مرد مهلت میدهد.
نکته:
دقت کنید که این مهلت باید حتماً مشخص و معین باشد و اگر زمان یا زمانهای پرداخت آن مشخص نشود، چنین شرطی به علت غرری بودن باطل است.
دوم
زن میتواند صرفاً بخشی از مهریه خود را در ازای بدست آوردن برخی از امتیازات به شوهر خود بذل نماید.
امّا الباقی آن را مطالبه نماید که در چنین صورتی باید مشخص شود که:
دقیقاً چه مقداری از مهریه را بذل مینماید.
الباقی مهریه را به چه ترتیبی دریافت مینماید.
توافق در مورد نفقه در طلاق توافقی
نفقه نیز مانند مهریه یکی از حقوق مالی مهم زن است.
تفاوت مهم نفقه با مهریه این است که جنس و مقدار مهریه در سند نکاحیه بصورت کاملاً روشن ذکر میشود.
ولی در مورد نفقه چنین چیزی نداریم و معمولاً زوج عدد و رقم مشخصی را بصورت کتبی تعهد نمینماید.
همچنین همانطور که گفتیم، به مجرد وقوع عقد، زن مالک مهریه میشود، اما چنین چیزی در مورد نفقه وجود ندارد.
بلکه زن بصورت مستمر و در طول دوران زندگی مشترک و مشروط به ناشزه نبودن، مستحق دریافت نفقه میشود.
در توافق نامه مربوط به طلاق توافقی، باید روشن شود که آیا نفقهای بر ذمه شوهر باقی مانده است یا خیر.
اگر باقی مانده باید مقدار، شرایط پرداخت و زمان پرداخت آن تعیین شده باشد.
چنانچه زوجین در رابطه با نفقه به توافق نرسند، دادگاه از صدور گواهی عدم امکان سازش خودداری مینماید.
در نتیجه امکان انجام طلاق توافقی هم میسر نخواهد بود.
توافق در مورد اجرت المثل در طلاق توافقی
اجرت المثل ایّام زوجیت نیز یکی از حقوق مالی زوجه است که در قیاس با مهریه و نفقه در درجه پایینتری قرار دارد.
بار اثبات این که زن مستحق دریافت اجرت المثل هست یا خیر با خودش است و اگر در مورد آن ادعایی داشته باشد و نتواند مطابق با قانون، استحقاق خود بر اجرت المثل را اثبات نماید، ادعای وی مسموع نخواهد بود.
شرایط قانونی که بر اساس آن زن استحقاق دریافت اجرت المثل ایّام زوجیت را دارد در تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی ذکر شده است و باید «جمع تمام شرایط» وجود داشته باشد.
تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی:
چنانچه زوجه کارهایی راکه شرعا بر عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرّع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید.
توافق در مورد حضانت، نفقه و ملاقات فرزند یا فرزندان در طلاق توافقی
حضانت و نفقه فرزند و یا فرزندان نیز یکی دیگر از مواردی است که زوجین باید در مورد آن به توافق برسند.
الف) حضانت و نگهداری فرزندان
طبق ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی، حضانت و نگهداری فرزند یا فرزندانی که پدر و مادرشان جدای از یکدیگر زندگی میکنند، مادر تا سن ۷ سالگی اولویت دارد و پس از ۷ سالگی اولویت حضانت و نگهداری از فرزند یا فرزندان با پدر است.
همچنین طبق تبصره همین ماده، بعد از سن ۷ سالگی، در صورتی که بین زوجین در حضانت و نگهداری فرزندان اختلاف وجود داشته باشد، دادگاه با رعایت مصلحت فرزند، حل اختلاف و تعیین تکلیف مینماید.
ب) نفقه فرزندان
بر اساس ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی، نفقه فرزندان در اصل بر عهده پدر است.
بنابراین وظیفه پدر است که نفقه فرزندان را بپردازد (حتی اگر حضانت و نگهداری آنها با مادر باشد).
اما گاهی ممکن است مادر برای بدست آوردن حق حضانت و نگهداری فرزند، پرداخت نفقه را نیز بر عهده بگیرد.
در مورد طلاق توافقی اگر چنین توافقی وجود داشته باشد، باید بصورت کتبی باشد و به امضاء زوجین برسد.
پ) ملاقات فرزندان
مطابق با ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، در صورتی که به هر علتی، پدر و مادر اطفال در یک منزل سکونت نداشته باشند، هر یک از پدر و مادر که طفل تحت حضانت و نگهداری او نیست، حق ملاقات طفل خود را خواهد داشت.
تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات مربوط به آن، طبق توافق زوجین است.
چنانچه زوجین در این رابطه با هم اختلاف داشته باشند، دادگاه تعیین تکلیف مینماید.
هر سه مورد فوق الذکر از مواردی است که زوجین باید در مورد آن توافق داشته باشند.
این موارد باید در توافقنامه زوجین قید شده باشد، وگرنه دادگاه از صدور گواهی عدم امکان سازش خودداری مینماید.
توافق در مورد جهیزیه در طلاق توافقی
مالک جهیزیهای که زوجه با خود به منزل مشترک میآورد در هر صورت خود وی است.
مشروط بر اینکه به نحوی بتواند ثابت کند وسایل مورد نظر را خود او یا خانواده وی خریداری نمودهاند.
برای اثبات این موضوع، در بسیاری از خانوادهها مرسوم است که از جهیزیه خریداری شده توسط خانواده دختر، لیستی که به سیاهه جهیزیه معروف است تهیه مینمایند.
این لیست به امضاء افرادی از هر دو خانواده عروس و داماد و همچنین خود داماد میرسد.
بوسیله لیست مذکور میتوان اثبات نمود که مالکیت وسایل مندرج در سیاهه جهیزیه، با زوجه است و وی در هر زمانی میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آنها داشته باشد.
یکی دیگر از راههای مرسوم اثبات مالکیت زوجه بر جهیزیه، فاکتور خرید اجناس است.
یعنی چنانچه سیاههای در کار نباشد و یا برخی از اقلام بعداً خریداری شود و در نتیجه در سیاهه جهیزیه موجود نباشد و یا به هر علتی از قلم افتاده باشد، فاکتور خریدی که در آن نام زوجه یا خانواده وی به عنوان خریدار ذکر شده است، دلیل بر مالکیت زوجه بر اجناس مذکور است.
در هر صورت جهیزیه یکی از اموال و حقوق زوجه محسوب میشود و تعیین تکلیف در مورد آن برای صدور گواهی عدم امکان سازش لازم است.
نکته: برای آنکه طلاق از نوع رجعی نباشد، زوجه باید بخشی (هرچند بسیار کوچک) از مهریه خود را بذل نماید.
همچنین زوج باید قبول مابذل نماید.
اعلام کتبی عدم سازش
سپس زوجین با معرفی داوران به دادگاه، ودر صورت عدم توفیق آن ها در برقراری صلح وسازش بین زوجین، داوران می بایست مراتب کتبی عدم برقراری صلح و سازش بین ایشان را به دادگاه اعلام نمایند.
صدور رای دادگاه
در این صورت، دادگاه رسیدگی کننده به پرونده نسبت به صدور حکم طلاق توافقی با لحاظ قرار دادن موارد فوق، اقدام می کند و ظرف یک هفته الی 10 روز رای طلاق به زوجین ابلاغ می گردد. در صورت عدم اعتراض زوجین به رای صادر شده در قالب تجدید نظر خواهی، مراحل طلاق توافقی به پایان میرشد و حکم صادر شده از سوی دادگاه خانواده قطعی می گردد.
طلاق توافقی در دفترخانه
مراحل طلاق توافقی در دفترخانه بدین گونه است که پس ازگذراندن صدور رای قطعی طلاق توافقی توسط دادگاه که به صورت گواهی عدم امکان سازش صادر می شود، زوجین می توانند با در دست داشتن رای مذکور تا 3 ماه به یکی از دفتر خانه های طلاق مراجعه نمایند. با داشتن و حضور دو شاهد، صیغه طلاق بین آن ها خوانده می شود و طلاق بین آن ها صورت می گیرد. پس از آن زوجه باید مدت یک ماه و سه روز عده نگه دارد که نگه داشتن مدت عده برای زنان یاۀسه لازم نیست.
در صورت تعلل هر یک از طرفین در مدت مذکور جهت حضور در دفترخانه برای انجام طلاق، طرف مقابل می تواند از طریق اجرای احکام دادگاه صادر کننده حکم طلاق توافقی نسبت به اجرای حکم طلاق اقدام نماید.
بنابراین به طور خلاصه مراحل طلاق توافقی از این قرار است:
گام اول
شرایط طلاق توافقی در استان تهران و اکثر استانهای ایران تغییر کرده و از ابتدای آذر ماه ۹۷، متقاضیان گرامی در تمامی شهرهای ایران باید ابتدا به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه نمایند.
گام دوم
سپس باید اطلاعات خود را در این سامانه وارد کنند و در وقت تعیین شده به مراکز غربالگری یا مراکز مشاوره خانواده مراجعه نمایند.
گام سوم
پس از انجام مشاورههای لازم، باید گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مربوطه دریافت کنند.
گام چهارم
این گواهی در هنگام ثبت دادخواست، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل داده میشود.
دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست را ثبت و به دادگاه خانواده صالح ارجاع مینمایند.
نکته مهم
شرایط جدید فوق الذکر فعلاً فقط در مورد طلاق توافقی است.
در مورد طلاقهای یک طرفه (طلاق به درخواست مرد و طلاق به درخواست زن)، شیوه کار همچنان طبق روال گذشته انجام میگیرد.
چنانچه هرگونه تغییری ایجاد گردد، با بروز رسانی این نوشته به اطلاع شما عزیزان خواهد رسید.
مدارک مورد نیاز برای طلاق
زوجین برای اینکه بتوانند طلاق بگیرند باید مدارک زیر را ارائه کنند:
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی
مدارک مورد نیاز برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، صدور گواهی عدم امکان سازش و در نهایت اجرای صیغه طلاق در دفتر طلاق به شرح زیر است:
۱- سند نکاحیه (عقد نامه)
نکته:
اگر سند نکاحیه را بنا به هر علتی در اختیار ندارید، باید به دفترخانهای که در آن عقد نکاح شما ثبت شده است مراجعه کنید و از سردفتر درخواست نمایید تا رونوشت تایید شده از عقد نامه تان را به شما تحویل دهد.
۲- شناسنامه و کارت ملی زوجین
۳- در صورتیکه طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری انجام میشود، وکالتنامه وی نیز باید ضمیمه دادخواست شود.
۴- گواهی عدم بارداری و یا گواهی پزشکی قانونی مبنی بر سلامت بکارت زوجه (حسب مورد).
۵- توافقنامه کتبی مبنی بر توافق در مورد:
میزان حقوق و تکالیف زوجین
حضانت و ملاقات فرزندان
شرایط پرداخت مهریه
مقدار بذل مهریه
نفقه دوران زوجیت و غیره
۶- نظریه کتبی واحد مشاوره خانواده
۷- ارائه گواهی عدم امکان سازش ظرف حداکثر ۳ ماه از تاریخ ابلاغ و یا از تاریخ قطعی شدن رای به دفتر رسمی ازدواج و طلاق
برای رسیدگی به طلاق توافقی کدام دادگاه صالح است؟
مطابق با بند ۹ از ماده ۴ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۰۱، رسیدگی به اکثر دعاوی خانوادگی از جمله طلاق توافقی در صلاحیت دادگاه خانواده است.
چرا برای طلاق توافقی وکیل بگیریم؟
اگرچه برای طلاق توافقی لزومی به داشتن وکیل نیست اما گرفتن وکیل به این جهات توصیه میگردد:
نخست اینکه شما در فرایند طلاق توافقی میتوانید با حداقل تنش و کمترین مواجهه ی حضوری به مقصود خود برسید. یقیناً فشار روانی حاصل از جدایی به اندازه ی کافی بر زندگی و روان شما تأثیر خواهد گذاشت و کاستن از این فشار با عدم مواجهه ی حضوری یکی از مهمترین انگیزه های زوجین در اتخاذ وکیل طلاق است.
دوم اینکه شما در طلاق توافقی باید بر سر امور مالی و غیر مالی به توافق برسید. بنابراین وجود یک وکیل خبره جهت رایزنی و رعایت مصلحت شما در این توافقات روشن است.
سومین مزیت داشتن وکیل در فرایند طلاق، تسریع این مسیر است. طبیعتاً وکیل حاذق با آشنایی به رویه ها، تکنیک ها و مسیرهای کوتاهتر میتواند شما را از گرفتار شدن در راهروهای پر پیچ و خم دادگستری نجات دهد و در کمترین زمان ممکن خواسته ی شما را به نتیجه ی نهایی برساند.
ویژگی وکیل طلاق / چجوری وکیل بگیرم /به کی وکالت بدم
اول باید بدانید که وکالت هم مثل هر حرفه ی دیگری به سمت تخصصی شدن پیش رفته است. بنابراین بهتر است با توجه به موضوع و مشکل خود به سراغ وکیل متخصص درآن زمینه بروید و مراجعه به افراد یا گروه هایی که در هر زمینه ای فعالیت میکنند به هیچ وجه توصیه نمیشود.
دومین نکته که باید برای انتخاب وکیل در نظر داشته باشید شهر محل فعالیت و حوزه ی مندرج در پروانه ی وکیل است. بنابراین اگر ساکن تهران هستید بهتر است برای دسترسی راحت به وکیل و پیشگیری از مشکلاتی ک ممکن است در اثر عدم تمرکز وکیل در حوزه ی خود به وجود آید، حتما به وکیل تهران مراجعه کنید.
گروه وکلای دادفر به رغم همکاری با وکلای محترم در سایر استان ها، حوزه ی اصلی فعالیت خود را شهر تهران قرار داده و از وکیل ماهر برای طلاق دارای پروانه وکالت مرکز (تهران) برای انجام امور محوله استفاده میکند. همچنین گروه وکلای دادفر با تمرکز بر موضوع وکالت در امور خانواده (طلاق، حضانت، مهریه، نفقه، تمکین، اجرت المثل ایام زوجیت، اثبات نسب و …) خدمات خود را در بالاترین سطح به مراجعین ارائه میدهد.
گروه وکلای دادفر با بیش از یک دهه تجربه فعالیت در امور خانواده و با بهره گیری از وکلای پایه یک دادگستری تلاش میکند خدمات حرفه ای و صادقانه به شما ارائه دهد. گروه وکلای دادفر به طور تخصصی در زمینه ی وکالت دعاوی خانواده فعالیت میکند. برای انتخاب وکیل خانواده در تهران میتوانید با گروه وکلای دادفر تماس بگیرید.
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
روند انجام طلاق توافقی به این شکل است که زوجین پس از تصمیم به جدایی باید به همراه داشتن مدارک مورد نیاز شامل شناسنامه و عقد نامه به دادگاه رفته و پس از تکمیل فرم دادخواست طلاق توافقی توافقات انجام گرفته در زمینه های مالی نظیر پرداخت مهریه و مطالبه نفقه حال و گذشته حضانت طفل مشترک ، دریافت اجرت المثل، سایر موارد در این فرم مشخص میگردد.
پس از ارائه دارخواست طلاق و مشخص شدن جلسه دادگاه جلسه رسیدگی برای زوجین مشخص می شود که اگر دادخواست را زوجین از طریق دفاتر خدمات قضایی ارائه داده باشند زمان و تاریخ جلسه از طریق پیامک برای طرفین ارسال می شود.
در جلسه رسیدگی قاضی زوجین را به داوری و مراکز مشاوره ارجاع میدهد بدین صورت که دو نفر داور از بستگان و نزدیکان زوجین مسئوایت مذاکره با طرفین و مصالحه بین آنان را دارند واین داوران باید حداقل ۴۰ سال تمام داشته باشند و شرایط و صلاحیت داوری نیزداشته باشند یعنی امین مطمئن و متاهل باشند داوران وظیفه ی ایجاد صلح و سازش بین طرفین را دارند و در صورتی که این داوران دارای صلاحیت موفق به برگرداندن نظر آنها نشدند و از طریق مراکز مشاوره ای هم به نتیجه نرسیدند گزارش خود را به دادگاه ارائه داده و گواهی عدم امکان سازش با اعتبار ۳ ماهه برای زوجین صادر می شود.
رای صادر شده توسط دادگاه قابلیت طرح در دادگاه تجدید نظر را دارد زوجین می توانند تا انتهای زمان در نظر گرفته شده برای اعتراض برای رای دادگاه صبر کنند رای دادگاه پس از اتمام مهلت اعتراض قطعی خواهد شد و در این مرحله دادگاه ۳ نسخه از حکم را صادر میکند و دو نسخه را برای هریک از زوجین فرستاده و یک نسخه را بایگانی میکند در این نوع طلاق می توان از تجربه یک وکیل کمک گرفت مراحل طلاق توافقی در دادگاه همانند طلاق عادی می باشد و مراحل طلاق توافقی هم باید مانند طلاق عادی طی شود. همان طور که گفته شد گواهی عدم امکان سازش ۳ ماهه صادر می شود و طرفین باید در این مدت ۳ ماهه به دفاتر ثبت مراجعه کرده و اقدام به طلاق نمایند و خارج از این مدت ۳ ماهه اجرای صیغه طلاق امکان پذیر نمی باشد.
زوجین در صورتی که برای انجام صیغه ی طلاق پشیمان شوند و با یکدیگر بابت ادامه زندگی مشترک توافق کرده باشد می توانند از رفتن به دفتر ثبت خودداری کنند و زندگی خود را ادامه دهند اما در صورتیی که یکی از طرفین در این مورد پشیمان شود انجام ندادن صیغه ی طلاق اعتباری نخواهد داشت و باید حتما صیغه جاری شود دریافت گواهی سلامت بکارت برای زنان غیر باکره که گواهی عدم امکان ساز ش را دارند الزامی می باشد.
مراحل طلاق توافقی در دادگاه
زوجین متقاضی جدایی از طریق طلاق توافقی در صورت نداشتن وکیل ، باید همراه با کارت ملی , شناسنامه و عقدنامه (مدارک لازم برای طلاق توافقی) به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و درخواست طلاق را ثبت و حتما امضاء کنند. پس از ارجاع دادخواست به شعبه دادگاه ، می بایستی زوجین به شعبه مربوطه مراجعه کنند، تا پس از انجام مشاوره دادگاه که جزوی از مراحل رسمی طلاق توافقی توسط وکیل و اجباری است , نزد قاضی حاضر شده و صورتجلسه دادگاه را امضاء نمایند.
زوجین تمام توافقات درباره ی مواد مشترک را به شکل مکتوب به دادگاه ارائه می دهند . پس از صدور رای طلاق توافقی و اخذ قطعیت ، زوجین به مدت ۳ ماه برای مراجعه به دفتر طلاق و جاری کردن صیغه ی طلاق و ثبت رسمی آن مهلت دارند. آنچه در دادگاه های تهران مرسوم است فرستادن خانم برای اخذ گواهی بکارت از پزشکی قانونی ست . اگر زوجه دوشیزه نباشد و یائسه نیز نشده باشد اخذ گواهی بارداری نیز به جهت ثبت طلاق الزامی است. لازم به ذکر است در هیچ یک از مراحل طلاق توافقی با وکیل و چه بدون آن ، هیچ الزام قانونی برای حضور یا اجازه والدین زوجین نیست ،حتی اگر زوجه دوشیزه باشد.
پس از توافق زوجین مبنی بر جدا شدن از یکدیگر برای طی نمودن مراحل صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) توسط دادگاه صالح در نهایت جاری شدن صیغه ی طلاق دومین گام رجوع زوجین ( با در دست داشتن مدرک شناسایی هر دو طرف و شناسنامه و کارت ملی به انضمام سند نکاح) به دفتر یک وکیل متخصص در زمینه ی مسائل خانواده وکیل خانواده )، تنظیم وکالتنامه و قرارداد مالی با وی می باشد. سایر مراحل آن به شرح زیر است :
ثبت نام در سامانه ی تصمیم سازمان بهزیستی و تعیین زمان و مکان مشاوره ی روانشناسی جهت صدر گواهی مشاوره
روش کار مراکز غربالگری و مشاوره خانواده
پس از ثبت نام زوجین در سامانه نوبت دهی طلاق و انتخاب نزدیکترین مرکز مشاوره به ایشان، وقت فوری همراه با کد رهگیری برای زوجین صادر میشود.
با مراجعه به مرکز غربالگری و اصرار زوجین به جدایی، چند سوال از زن و شوهر در خصوص علل جدایی پرسیده میشود.
سپس زوجین توسط کارشناس مربوطه، به مشاوره خانواده معرفی میشوند و این آغاز جلسات اجباری مشاوره است.
هزینه طلاق توافقی چقدر است؟
هزینه طلاق توافقی به تفکیک شامل موارد ذیل است:
الف) هزینه ۵ جلسه مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق
هزینه هر جلسه هم به ازای هریک از زوجین در حدود ۵۲۰۰۰ تومان
هر جلسه جمعاً (برای هر دو نفر) ۱۰۴۰۰۰ تومان
در مجموع ۵ جلسه (برای هر دو نفر) ۵۲۰۰۰۰ تومان
ب) هزینه دادرسی
یکی دیگر از موارد مربوط به هزینه طلاق توافقی هزینه دادرسی است.
هزینه دادرسی هنگام تقدیم دادخواست به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی پرداخت میشود.
نکته: در نقاطی که هنوز این دفاتر راهاندازی نشدهاند، هزینه دادرسی باید به حساب بانکی قوه قضاییه واریز گردد.
با توجه به اینکه طلاق توافقی خواستهای غیرمالی محسوب میشود، هزینه دادرسی آن (حدوداً) ۲۰۰۰۰۰ تومان است.
پ) حق الوکاله وکیل طلاق توافقی
چنانچه امور مربوط به طلاق توافقی را توسط وکیل دادگستری به انجام میرسانید، حق الوکاله وکیل طلاق توافقی را هم باید به هزینه طلاق توافقی اضافه نمایید.
ت) آخرین مورد مربوط به هزینه طلاق توافقی هزینه مربوط به اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه طلاق است.
این هزینه بستگی به محل و انصاف دفترخانه مربوطه دارد.
در حال حاضر دفاتر طلاق در حدود 500000 تا ۷۰۰۰۰۰ تومان برای این امر مطالبه مینمایند.
هزینه مشاوره چقدر است؟
هزینه مشاوره برای هر جلسه و به ازای هریک از زوجین در حدود ۵۲ هزار تومان است.
چند جلسه مشاوره لازم است و چقدر زمان میبرد؟
انجام حداقل ۵ جلسه مشاوره الزامی است و بسته به ازدحام و یا خلوتی مرکز مشاوره، پروسه زمانی مشاوره بین حداقل ۴۵ روز تا ۳ ماه متغیر خواهد بود.
نکته مهم: جلسات اجباری مشاوره تحت هیچ شرایطی کمتر از ۴۵ روز نخواهد بود.
تنظیم صورت جلسه ی توافقات زوجین راجع به کلیه ی آثار و حقوق مالی و ( اجرت المثل ایام زوجیت، نفقه، نحله، مهریه ) و حقوق غیر مالی از قبیل حضانت فرزند مشترک و نفقه ی وی
تنظیم صورت جلسه ی توافقات زوجین راجع به کلیه ی آثار و حقوق مالی و اجرت المثل ایام زوجیت نفقه نحله مهریه و حقوق غیر مالی از قبیل حضانت فرزند مشترک و نفقه وی
ارجاع دادخواست به دادگاه خانواده توسط دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
تعیین شعبه ی رسیدگی کننده به پرونده و ارجاع پرونده ی شعبه ی مزبور و تعیین وقت دادرسی توسط شعبه
شرکت در جلسه ی رسیدگی در تاریخ تعیین و ابلاغ شده توسط شعبه ی رسیدگی کننده و دفاع از موکل توسط یک پرونده
صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه
رجوع به دفتر ازدواج و طلاق ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ قطعی شدن گواهی عدم امکان سازش
صدور سند طلاق(طلاق نامه)
نمونه دادخواست طلاق توافقی
نمونه دادخواست طلاق توافقی – متن دادخواست طلاق توافقی
خواهان خانم/آقای…
خوانده خانم/آقای…
وکیل
خواسته طلاق توافقی
دلایل و منضمات ۱٫عقد نامه ۲٫شناسنامه زوجین ۳٫کارت ملی زوجین
ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران
با سلام احتراما اینجانبان بر طبق کپی مصدق عقدنامه پیوست از مورخ در عقد نکاح دائم یکدیگر می باشیم که به دلیل عدم تفاهم اخلاقی تمایل به جدایی و طلاق داریم. لذا از محضر محترمتان صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست.
امضاء
نمونه دیگر از دادخواست طلاق توافقی
خواهان خانم/آقای…
خوانده خانم/آقای…
وکیل
خواسته طلاق توافقی
دلایل و منضمات ۱٫عقد نامه ۲٫شناسنامه زوجین ۳٫کارت ملی زوجین
ریاست محترم دادگاه های خانواده تهران
با سلام احتراما به استحضار می رساند که اینجانبان بر طبق سند نکاحیه شماره…. دفتر خانه…. اصفهان در عقد نکاح دائم یکدیگر می باشیم ولی به دلیل اختلافات فی ما بین از دادگاه تقاضای طلاق توافقی داریم و در این راستا از کل مهریه که ۳۱۴ سکه بهار آزادی می باشد ۲۱۴ سکه در قبال طلاق از جانب زوجه بذل می شود و زوج قبول بذل دارد و ۱۱۰ سکه باقی مانده به صورت ماهانه دو سکه پرداخت می گردد. فرزند مشترک دختر ۵ ساله در حضانت مادر (زوجه) است و نفقه ایشان ماهانه چهارصد هزار تومان برعهده زوج می باشد. جهیزیه زوجه تا قبل از اجرای صیغه طلاق مسترد خواهد شد. زوجین دیگر ادعایی نسبت به هم ندارند لذا صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست.
امضاء
نمونه دادخواست طلاق توافقی با وکالت طلاق
خواهان خانم/آقای…
خوانده خانم/آقای…
وکیل خانم/آقای… آدرس:
خواسته طلاق توافقی
دلایل و منضمات ۱عقد نامه/۲شناسنامه زوجین/۳کارت ملی زوجین/۴وکالتنامه وکیل دادگستری/۵ سند وکالت در طلاق
ریاست محترم مجتمع قضایی خانواده ۲ تهران
با سلام احتراما به استحضار می رساند، زوج (موکل) حسب وکالتنامه رسمی شماره …. مورخ …. دفترخانه …. شیراز به زوجه وکالت در طلاق داده است و در این راستا زوجه، اینجانب …. را به عنوان وکیل مع الواسطه شوهر انتخاب کرده است. لذا با عنایت به حدود اختیارات وکالتنامه مذکور با توجه به عدم تمایل و تفاهم اخلاقی زوجین، تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مورد استدعاست.
امضاء
نمونه صورت جلسه طلاق توافقی
نمونه رای در خصوص طلاق توافقی
خواهان؛ آقای محمد……… و خانم سمیه ………با وکالت……..
خواسته؛ طلاق توافقی
گردش کار
به تاریخ……… در وقت فوق العاده جلسه شعبه…… دادگاه عمومی حقوقی (خانواده) به تصدی امضاکنندگان ذیل تشکیل پرونده کلاسه……… خانواده تحت نظر قرار دارد. با توجه به تکمیل بودن پرونده دادگاه ختم رسیدگی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رای می نماید:
رای دادگاه
در خصوص دادخواست تقدیمی زوجین سمیه………. و جواد………. با وکالت………. به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) جهت اجرای صیغه طلاق و ثبت آن دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و ملاحظه سند نکاحیه به شماره ترتیب……. مورخ……. دفتر اسناد رسمی ازدواج شماره…….. که رونوشت مصدق آن ضم پرونده گردیده است .
و با احراز علقه زوجیت دائم فی مابین و نظر به اصرار زوجین بر طلاق و از آنجا که حسب نظر کارشناس واحد مشاوره خانواده مستقر در مجتمع قضایی مثبوت به شماره……. تفریق و جدایی زوجین با ذکر دلایل علل عدم تفاهم به مصلحت آنان اعلام شده است .
و این دادگاه نیز نظر مزبور را مطابق ظواهر و احوال زوجین می داند لذا تقاضای آنان را وارد و موجه تشخیص و مستند به مواد ۲۵ ،۲۶ و ۲۹ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی گواهی عدم امکان سازش بنا به توافق زوجین و بشرح توافقات ذیل صادر می شود؛
زوجه کلیه مهریه ما فی القباله خود را طبق سند ازدواج در قبال طلاق خلع به زوج و وکیل زوج هم قبول بذل نموده است. در خصوص نفقه و اجرت المثل زوجه ادعای ندارد جهیزیه در اختیار خود زوجه می باشد زوجین نسبت به هدایای طرفین و خانواده های آنان مربوط به زوجیت هیچ ادعایی ندارند .
زوجین دارای یک فرزند مشترک به نام………. متولد……… می باشند. که حضانت فرزند مشترک به عهده زوج، نفقه فرزند مشترک به عهده زوج و زوجه هفته ۲۴ ساعت حق دارد فرزند خود را ملاقات نماید.
در ادامه
زوجه حسب گواهی صادره از آزمایشگاه مستقر در مجتمع قضایی مثبوت به شماره……. در دفتر ثبت لوایح باردار نمی باشد طلاق واقع شده مستند به ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی و کراهت زوجه از تداوم زندگی و بخشش حقوق مالی از نوع خلع می باشد.
رای صادره حضوری و ظرف مدت ۲۰ روز پس از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه محترم تجدیدنظر استان می باشد گواهی صادره در اجرای ماده ۳۴ همان قانون طی سه ماه از تاریخ رای قطعی دارای اعتبار بوده و در صورتی که گواهی صادره ظرف مهلت مذکور به دفتر رسمی طلاق جهت اجرای صیغه طلاق و ثبت آن تسلیم نگیرد و یا تسلیم کننده گواهی به دفترخانه ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه طلاق جهت اجرای صیغه طلاق حاضر نگردد .
مدارک لازم را به دست خود را ارائه نماید گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط بوده و کلیه توافقات مندرج در این گواهی نیز ملاقات خواهد بود. اجرای صیغه طلاق حسب ماده ۳۷ قانون مذکور با رعایت جهات شرعی و با حضور سردفتر انجام خواهد گرفت.
قانون جدید طلاق توافقی
وضعیت طلاق توافقی در سال 99
در سال 99 نیز برای گرفتن طلاق توافقی پس از تصمیم درباره طلاق باید تکلیف موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل و حضانت فرزندان نیز مشخص شده و بین زوجین توافق حاصل گردد.
طبق قانون حمایت از خانواده، مشاوره برای طلاق توافقی اجباری می باشد و امکان طلاق توافقی بدون اخذ رای دادگاه در داخل کشور میسر نیست.
تا قبل از آذرماه سال ۹۷، زوجین میتوانستند برای ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست خود را ثبت کنند.
اما از ابتدای آذر سال ۹۷، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مجاز به ثبت دادخواست طلاق توافقی بدون ارائه گواهی مراکز غربالگری و یا مشاوره خانواده که اصطلاحاً به آن گواهی عدم انصراف از طلاق گفته میشود، نیستند. لازم به ذکر است که بر مبنای مقررات جدید، زوج و زوجه تکلیف به شرکت در جلسات مشاوره دارند.
عده در طلاق توافقی و مدت آن
در یک نوع از طلاق با عنوان رجعی، زوج میتواند حتی پس از جاری شدن صیغه طلاق و در مدت عده رجوع نموده و نسبت به استمرار نکاح خود با همسرش مبادرت نماید. در این مورد پس از رجوع نیاز به جاری شدن مجدد صیغه نکاح نمیباشد.
در مقابل در نوع دیگری از طلاق با عنوان بائن، پس از جاری شدن صیغه طلاق، امکان رجوع وجود ندارد و پس وقوع طلاق، در صورتی که طرفین خواستار بازگشت به زندگی زناشویی باشند میبایست مجدداً نکاح میان طرفین صورت گیرد.
در این راستا لازم به ذکر است که منظور از واژهٔ رجوع آن است که مرد عملکردی داشته باشد که میل وی به زندگی زناشویی و استمرار نکاح استنباط شود اعم از آنکه عمل وی به صورت گفتار یا رفتار خاصی باشد.
موعد مذکور که با عنوان عده شناخته میشود در نکاح دائم ۱۰۰ روز (سه ماه و ده روز) و در نکاح موقت یک ماه و ۱۵ روز است. در این مدت در صورتی که مشخص شود زوجه دارای جنینی است، عده با وضع حمل به اتمام میرسد. بنابراین ممکن است که اگر بلافاصله پس از طلاق زوجه وضع حمل نماید، عده خاتمه یابد.
به عبارت دیگر عده صرفاً تا زمان وضع حمل است مگر آنکه در مدت عده باردار بودن مشخص نشود که تا پایان مواعد مذکور، عده ادامه دارد. همچنین لازم به ذکر است این حکم در فرضی که جنین سقط شود جاری نیست و در صورتی که پیش از زایمان جنین به هر دلیلی سقط گردد، عده خاتمه مییابد.
در خصوص عده در طلاق توافقی، عده ای از حقوقدانان آن را طلاق خلع یا مبارات نامیده اند و دادگاه نیز رای خود آن را طلاق مبارات یا خلع ذکر می کند که از انواع طلاق بائن است و عده ندارد مگر اینکه زن به آنچه که بخشیده رجوع کند که در این حالت مرد نیز امکان رجوع به همسر خود را دارد و با همین استدلال که در طلاق بائن عده وجود ندارد این گونه استدلال می کنند که طلاق توافقی نیز عده وجود ندارد .
اما عده ای دیگر بر این باورند که این دیدگاه غلط است و اصولا در قانون حرفی از طلاق توافقی زده نشده است و فقط رجعی و بائن بودن آن گفته شده است و اصل در طلاق قابل رجوع بودن آن است پس در طلاق توافقی نیز عده همان سه ماه و ده روز می باشد مگر اینکه زن باردار باشد که در این صورت عده تا زمان وضع حمل است.
به طور خلاصه موعد مذکور که با عنوان عده شناخته میشود در نکاح دائم ۱۰۰ روز و در نکاح موقت یک ماه و ۱۵ روز است. در این مدت در صورتی که مشخص شود زوجه دارای جنینی است، در صورت وضع حمل عده به اتمام میرسد. بنابراین ممکن است که اگر بلافاصله پس از طلاق زوجه وضع حمل نماید، عده خاتمه یابد.
طلاق توافقی هم می تواند به صورت خلع یا مبارات باشد هم به صورت طلاق رجعی و نمی توان به صرف توافق آن را بائن دانست و اصل در طلاق رجعی بودن است. اما اگر در طلاق توافقی زوجه باکره باشد در این صورت دیگر عده وجود ندارد و شوهر نمی تواند به زن برگردد.
طلاق توافقی چقدر طول میکشد / مدت زمان طلاق توافقی چقدر است؟
پاسخ به این سوال در شهرهای مختلف متفاوت است چرا که رویه حاکم بر محاکم یکسان نیست. همچنین باید توجه داشت که مقررات جدید در زمینه ی لزوم طی مراحل مشاوره زمان طلاق توافقی را افزایش داده است. به علاوه تفاوت زمانی نوبت دهی محاکم در تهران نیز پاسخ دقیق به این سوال را دشوارتر میکند. با این حال با توجه به این که در تهران حداقل زمان اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق برای زوجین ۴۵ روز است و بعد از آن دادخواست طلاق توافقی ثبت می شود، میتوان به زمان تقریبی انجام طلاق دست یافت. بنابراین اسیر تبلیغات غیرصادقانۀ برخی سایت ها و افراد ناآگاه یا مغرض نشوید که وعده ی انجام طلاق یک روزه را به شما میدهند. یقیناً استفاده از وکلای مجرب میتواند این زمان را به حداقل ممکن برساند. گروه وکلای دادفر نیز با تکیه با مهارت وکلای حرفه ای و تجربه ی سالها کار تخصصی در زمینه ی حقوق خانواده متعهد است در کمترین زمان ممکن طلاق توافقی را به نتیجه ی نهایی برساند.
بخشی از تجربیات گروه وکلای دادفر
نکات مسستخرج از نمونه آراء طلاق توافقی:
- تا زمانی که صیغه طلاق جاری نشده، زوج می تواند از طلاق توافقی منصرف شود اما در صورت اجرای حکم، دیگر نمی تواند از طلاق صادره رجوع کند مگر آن که زوجه، رجوع به فدیه کند. به عبارت دیگر مادامی که صیغه طلاق بر اساس گواهی عدم امکان سازش و طلاق توافقی جاری نشده هر یک از زوجین می تواند بدون نیاز به رضایت طرف مقابل از توافق عدول نماید و در این صورت طلاق توافقی بلااثر شده و رأی طلاق منتفی می گردد.
- دادگاه نمی تواند در فرضی که علی رغم وجود وکالت نامه طلاق، زوجه طرح دعوای طلاق توافقی نموده است به صدور حکم براساس وکالت نامه (وکالت زوجه در طلاق) بپردازد زیرا خواسته و نتیجه دو دعوا متفاوت است و تجدیدنظرخواهی زوج از حکم دعوای طلاق توافقی به منزله اعلام انصراف از طلاق توافقی است. به عبارت دیگر طلاق از طریق وکالت زوجه یا عسر و حرج زوجه یا تحقق شروط ضمن عقد نکاح متفاوت از طلاق توافقی است.
- در صورت توافق زوجین در نحوه پرداخت مهریه حین طلاق توافقی، طرح دعوای بعدی اعسار از مهریه توسط زوج قابل پذیرش نیست.
خدمات مشاوره رایگان و مشاوره آنلاین
ممکن است شما در پرونده های طلاق توافقی با امور حقوقی تخصصی مواجه شوید که جستوجوی اینترنتی پاسخ مطمئنی برایتان به همراه نداشته باشد. بنابراین ما در گروه وکلای دادفر زمینه ای را فراهم کردیم تا به سادگی از طریق تماس تلفنی، مراجعه حضوری و حتی چت آنلاین از خدمات مشاوره رایگان و مشاوره آنلاین گروه وکلای دادفر بهره مند شوید.
هزینه وکیل طلاق
گرفتن وکیل برای طلاق نسبت به سایر امور چندان پر هزینه نیست. احتمالاً شما با یکبار مراجعه به یکی از مراجع قضایی یا شوراهای حل اختلاف و حتی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به این مطلب پی خواهید برد مبلغی که بابت محول نمودن امور طلاق به وکیل میپردازید در ازای وقت، انرژی، هزینه و آرامش خاطری که به دست میآورید به صرفه است.
گروه وکلای دادفر با تمرکز بر امور خانواده کم هزینه ترین پکیج های خدماتی را به شما ارائه میدهد.
سایر اطلاعات در خصوص طلاق توافقی
نکات مهم در خصوص طلاق توافقی
نکات مهمی در قانون حمایت از خانواده مصوب 1392 بیان شده است که در اینجا به 5 نکته مهم اشاره می کنیم:
1-توافق مقدماتی: توافق مقدماتی زوجین به دو دسته تقسیم می شود:
الف) توافق مالی(مهریه ، اجرت المثل، نحله، نفقه و حق تصنیف دارایی)
ب) توافق غیر مالی ( حضانت فرزندان ، نحوه ملاقات فرزندان ، وضعیت برداری و باکره بودن زوجه)
2-مشاوره : مراکز مشاوره خانواده مدتی است براساس قانون حمایت از خانواده مصوب 1391 که انجام مشاوره اجباری شده است به همراهی دادگاه ها برخاسته و تلاش می کنند پیش از جاری شدن حکم طلاق توافقی با ارائه راهکار مشاوره ای زوجین را به حل مشکلات و ادامه زندگی ترغیب و از جدایی منصرف کنند . رهبر انقلاب تیرماه 1394 در دیداری با مسئولان قوه قضائیه به برخی از مشکلات دادگاه های خانواده از جمله طلاق توافقی اشاره کرده و گفتند قضات محترم با کمک بزرگان خانواده این گونه مسایل را تقلیل دهند. همین مسأله باعث شده قوه قضائیه مشاوره قبل از طلاق های توافقی را اجباری اعلام کند تا بر این اساس بدون انجام مشاوره امکان ثبت طلاق توافقی وجود نداشته باشد. بنابراین در طلاق توافقی طبق قانون، مراجعه به مشاوره الزامی است. قاضی هم نمی تواند بدون رأی مشاوره حکم طلاق توافقی را صادر کند، زیرا باید مدارک لازم درخصوص مشاوره به قاضی ارائه شده تا قاضی رأی خود را ارائه دهد، بدون مراجعه به مشاور و رأی آن، حکم طلاق توافقی صادر نخواهد شد.
3-گواهی عدم امکان سازش : به موجب ماده 10قانون حمایت از خانواده سال 1353 صدور گواهی عدم امکان سازش برای هرگونه طلاق الزامی شد . زوج و زوجه می بایست برای طلاق به دادگاه مراجعه و گواهی عدم امکان سازش تحصیل و سپس با تسلیم آن به دفتر رسمی طلاق مبادرت به اجرای صیغه طلاق و ثبت آن می نمودند.در مواردی که بین زوجین راجع به طلاق توافق شده باشد مراجعه به دادگاه لازم نبود زوجین مستقیما به دفتر رسمی طلاق مراجعه و اقدام به طلاق و ثبت آن می نمودند.اما به دلیل احجاف فراوان به زنان و اجبار آنان به توافق و بی نظمی های بسیار ناشی از آن مقررات مربوط به طلاق تصویب گردید و صدور « گواهی عدم امکان سازش» در تمامی موارد حتی در طلاق توافقی لازم شناخته شد.
4-مدت اعتبار رأی: ماده 34 قانون حمایت خانواده مصوب4/12/91 در این خصوص بیان می دارد: « مدت اعتبار گواهی عدم امكان سازش برای تسليم به دفتر رسمی ازدواج و طلاق سه ماه پس از تاريخ ابلاغ رأی قطعی يا قطعی شدن رأی است. چنانچه گواهی مذکور ظرف اين مهلت تسليم نشود يا طرفی که آن را به دفترخانه ی رسمی طلاق تسليم کرده است ظرف سه ماه از تاريخ تسليم در دفترخانه حاضر نشود يا مدارک لازم را ارائه نكند، گواهی صادرشده از درجه ی اعتبار ساقط است» در تبصره ی اين ماده آمده است : «هرگاه گواهی عدم امكان سازش صادر شده بر اساس توافق زوجين به حكم قانون از درجه ی اعتبار ساقط شود کليه ی توافقاتی که گواهی مذکور بر مبنای آن صادر شده است ملغی می گردد.»
5- اجرای صیغه طلاق : اجرای صيغه طلاق از سوی مرد به عنوان آخرين رکن تشريفات اين توافق می باشد و اين که مطابق قواعد عمومی هرگاه طرفين بر اساس قراردادی خودشان را ملتزم به انجام عملی کرده باشند و از اجرای آن امتناع نمايند می توان الزام وی را از دادگاه هم مطابق قاعده« الحاکم ولی الممتنع » وی را الزام خواهد کرد در مورد طلاق توافقی هم اگر مرد حاضر به اجرای صيغه طلاق نشود چون توافق بعمل آمده برای طرفين لازم الاجرا و لازم الاتباع می باشد دادگاه می تواند به الزام وی به اجرای صيغه طلاق حكم دهد و در صورت امتناع، نماينده دادگاه آن را اجرا خواهد کرد.
مزایای طلاق توافقی
طلاق توافقی به نسبت سایر شیوه های طلاق مزایایی برای زوجین و خانواده هایشان به همراه دارد که در اینجا به ۸ مورد از مهمترین این مزایا اشاره میکنیم.
عدم تشكيل پروندههای متعدد در دادگستری
جلوگيري از رجوع مكرر زوجين به محل دادگستری
دخالت طرفين در طلاق و صدور گواهي عدم سازش
كوتاه شدن زمان صدور گواهی مربوط برای جواز اجرای طلاق
مدتدار بودن اين گواهي در عرض ۳ ماه كه سبب حفظ دوام عقد نكاح است در حاليكه در حكم طلاق، كه بدون مدت اجرايي است هر لحظه دوام زندگي تهديد ميشود
درگيری كمتر و كاهش تنش بين خانوادههای زوجين
احتمال رجوع بيشتر زوجين در آينده به يكديگر و تشكيل مجدد زندگي مشترك به دليل مورد ششم
كاهش استرس فرزندان
مضرات طلاق توافقی
مضرات طلاق توافقی چیست ؟ قانون جدید طلاق توافقی اصلاحاتی دارد که در آن برخی از موارد حذف و برخی دیگر افزوده شده اند که در مضرات طلاق توافقی نیز میتوانند تاثیر گذار باشند . قانون جدید طلاق توافقی در مراحل مختلف دستخوش تغییر شده است برای مثال دادخواست طلاق توافقی که در دفتر خدمات قضایی صورت میگیرد در قانون جدید طلاق توافقی مدیران این دفتر خدمات تنها در صورتی حق ثبت دادخواست طلاق را دارند که زوجین گواهی مشاوره یا غربالگری را در دست داشته باشند که این امر میتواند از مضرات طلاق توافقی بکاهد چرا که ممکن است زوجین در طی جلسات مشاوره به توافق و سازش مشترک برسند و از طلاق منصرف شوند .
مورد دیگر این است که مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش که قبلا سه ماه اعتبار داشت اکنون مدت اعتبار آن شش ماه است . این مورد هم به نوبه خود میتواند از مضرات طلاق توافقی بکاهد به این صورت که زوجین عجله کمتری برای ثبت طلاق داشته باشند و بیشتر در مورد تصمیم گرفته خود فکر کنند .
صیغه ی طلاق چگونه خوانده میشود؟
طلاق چگونه واقع میشود؟ و برای جدایی چه الفاظی و چند مرتبه باید گفته شود؟
طلاق باید به صیغه عربى صحیح خوانده شود و دو مرد عادل آنرا بشنوند و اگر خود شوهر بخواهد صیغۀ طلاق را بخواند و اسم زن او مثلاً فاطمه باشد، باید بگوید: «زَوْجَتِى فٰاطِمَةُ طالِقٌ» یعنی (زن من فاطمه رها و آزاد است) و اگر دیگرى را وکیل کند، آن وکیل باید بگوید: «زَوْجَةُ مُوکِّلى فٰاطِمَةُ طٰالِقٌ».
از میان احکام و شرایط طلاق به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
الف. مردى که زن خود را طلاق مىدهد، باید عاقل و بنابر احتیاط واجب بالغ باشد و به اختیار خود طلاق دهد. و اگر او را مجبور کنند که زنش را طلاق دهد، طلاق باطل است.
ب. طلاق دهنده باید قصد طلاق داشته باشد، پس اگر صیغه طلاق را به شوخى بگوید صحیح نیست.
ج. زن در هنگام طلاق در عادت زنانه نباشد، مگر در سه صورت:
اوّل: شوهرش بعد از ازدواج با او نزدیکى(همراه با دخول) نداشته باشد.
دوم: باردار باشد و اگر معلوم نباشد که باردار است و شوهر در حال حیض طلاقش بدهد، بعد بفهمد باردار بوده، اشکال ندارد.
سوم: مرد به واسطه غایب بودن نتواند یا برایش مشکل باشد که پاک بودن زن را بفهمد.
د. اگر شوهر، زنش را قبل از نزدیکى و دخول طلاق داد، نصف مهرى که معین شده است باید به او بپردازد. طبیعی است، بعد از نزدیکی، پرداخت تمام مهر لازم است.
هنگامی که صیغه طلاق با رعایت شرایط آن از سوی مرد؛ یکبار خوانده شد، جدایی زن از مرد انجام شده و نیاز به تکرار صیغه نمیباشد. البته اگر صیغه طلاق سه بار و بعد از هر مرتبه رجوع صورت گیرد، طلاق، بائن بوده و احکام خاصی دارد.
عده طلاق در ازدواج دائم عبارت است از: اینکه زن جهت ازدواج مجدد باید به مقدارى صبر کند که دو بار حیض ببیند و پاک شود. هنگامى که حیض سوم را دید، عدۀ او تمام است و اگر عادت نمىبیند، ولى در سن زنانى است که عادت مىبینند، باید بعد از طلاق، سه ماه عده نگه دارد. و عده زن باردار، تا زمان به دنیا آمدن یا سقط شدن جنین او است.
اما در ازدواج موقت؛ (بعد از تمام شدن مدت یا بخشش زمان باقیماندهی آن از طرف شوهر)، چنانچه عادت ماهیانه مىبیند، به مقدار دو حیض کامل است و اگر عادت نمىبیند، 45 روز است.
آیا طلاق توافقی صوری حرام است
طلاق صوری به طلاقی گفته میشود که هدف آن جدایی زوج نباشد و به نیت دیگری انجام شود. معمولاً در طلاق صوری، زن و شوهر از نظر قانونی طلاق گرفتهاند، ولی با هم زندگی میکنند. از نظر فقه شیعه ازدواج و طلاق کاغذی بدون عقد شرعی و بدون رعایت شرایط آن، اعتباری ندارد.
دلایل طلاق صوری در ایران
دریافت مستمری، قانونی در تأمین اجتماعی و موسسات بازنشستگی ایران وجود دارد که بر اساس آن درصورتی که دختری پدر و مادر خود را از دست داده باشد و بیسرپرست باشد میتواند از دولت مستمری بگیرد و این امکان موجب شده است که بسیاری از بانوان جامعه ما با طلاقصوری از این مستمری بهرهمند شوند. همچنین برخی برای خروج از کشور اقدام به طلاق صوری می کنند.
طلاق صوری علاوه بر این که باطل تلقی میشود، مصداق تقلب نسبت به قانون نیز هست و وصف مجرمانه نیز پیدا میکند.
هزینه ی طلاق توافقی چقدر است؟
طلاق توافقی یک خواسته غیرمالی محسوب می شود. در حال حاضر هزینه طلاق توافقی و ثبت آن در دفتر خدمات الکترونیک جمعاً حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می شود.
پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی هزینه دیگری وجود ندارد مگر مشاوره دادگاه یا هزینه داوری در صورت تبدیل طلاق یک طرفه به طلاق توافقی آن هم در صورت استفاده از داوران مستقر در دادگاه. پس از تصویب قانون حمایت خانواده جدید داوری از طلاق توافقی حذف گردید ولی به جای آن مشاوره اجباری شده است بخش مشاوره دادگاه هم هزینه ای از زن و شوهر دریافت می کند این هزینه مشاوره دادگاه در جاهای مختلف کشور و مجتمع های قضایی هر شهر متفاوت است در حال حاضر هزینه مشاوره طلاق توافقی دادگاه ۸۰ هزار تومان جمعاً برای هر دو نفر و هزینه مشاوره بهزیستی ۵۰ هزار تومان برای هر جلسه است.
هزینه طلاق در محضر (دفترخانه)
پس از صدور حکم (گواهی عدم امکان سازش) پرداخت هزینه طلاق در محضر (دفترخانه) است تعرفه فعلی دفاتر طلاق برای ثبت طلاق توافقی خعلی با ده درصد که به حساب دولت ریخته می شود ۸۵۰ هزار تومان است. البته هنوز هستند دفترخانه های منصفی که به تعرفه قبلی هزینه را دریافت می کنند. در شهر تهران با توجه به انصاف و محل دفترخانه طلاق هزینه ثبت طلاق در محضر بین ۸۵۰ الی ۱٫۲۰۰٫۰۰۰ هزار تومان است. این مبلغ برای هرکدام از طرفین نیست و جمعا این مبلغ پرداخت می شود. این که هزینه ها را چه کسی باید پرداخت کند بستگی به توافق طرفین دارد.
اگر در طلاق توافقی وکالت به وکیل بدهیم چند دفعه باید خودمان حضور پیدا کنیم؟
شما با سپردن پرونده ی طلاق توافقی دیگر هیچ نیازی به حضور در دادگاه ندارید و فقط وکیل از جانب شما به دادگاه مراجعه خواهد کرد. در مورد مراجعه به مراکز مشاوره با توجه به مقررات جدید ممکن است نیاز به حضور شما باشد. البته گروه وکلای دادفر این نیاز را به حداقل ممکن خواهد رساند.
طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور
طلاق از ترکیه/طلاق از کانادا
من خارج از کشور زندگی میکنم. چطور باید طلاق بگیرم؟
زن و شوهر ایرانی هر دو مقیم خارج:
اگر قصد طلاق توافقی داشته باشند بهترین کار این است که هر دو به سفارت، کنسولگری یا دفتر حافظ منافع ایران در خارج از کشور مراجعه کنند – در اکثر مواقع غیر حضوری هم ممکن است – و برای شخصی در ایران مثلا وکیل طلاق از طریق پست ارسال کنند تا وکیل از آن طریق و در اسرع وقت رای طلاق توافقی را از دادگاه اخذ و سپس در محضر طلاق ثبت رسمی کند و سپس مدارک (طلاقنامه و شناسنامه های مهر طلاق خورده) را برای زن و شوهر متقاضی ارسال کند. البته روش دیگری در این مورد وجود دارد و آن این که مستندا به ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده زوجین از کنسولگری ایران نشانی و مشخصات مراکز یا اشخاص صلاحیت دار برای اجرای صیغه طلاق را اخذ کنند و پس از مراجعه و اخذ گواهی اجرای صیغه طلاق مجددا با درخواست کتبی ثبت طلاق به کنسولگری ایران بدهند.
زن مقیم خارج است و زوج خواه مقیم خارج یا ایران با طلاق موافق نیست:
در این حالت زوجه می تواند با ارسال وکالت در طلاق برای شخصی در ایران و با ارائه دلیل طلاق مثل یکی از موارد دوازده گانه شروط ضمن عقد یا عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق یکطرفه از جانب زوجه کند یا زن می تواند در کشور محل اقامت تقاضای طلاق کند ولی باید این را بداند که رای دادگاه خارجی فقط در صورتی در ایران معتبر است و تنفیذ می شود که قوانین ایران رعایت شده باشد. در غیر این صورت با داشتن رای دادگاه خارجی که قوانین طلاق ایران رعایت نشده است بایستی از اول دادخواست طلاق از جانب زوجه در ایران ثبت شود ولی داشتن رای دادگاه خارجی تنفیذ نشده برای اخذ طلاق در دادگاه های ایران بسیار بسیار موثر است.
شوهر مقیم خارج از کشور است و زوجه خواه مقیم ایران یا خارج از کشور موافق طلاق نیست:
با توجه به این که بر طبق قانون ما برای طلاق برای ایرانیان مقیم خارج مسلمان حق طلاق با مرد است، زوج می تواند با ارسال وکالت طلاق از کشور محل اقامت برای یکی از آشنایان دادخواست طلاق از طرف مرد را ثبت نماید یا اگر زوجه مقیم خارج از کشور است به دادگاه محل اقامت خود مراجعه نماید و رای طلاق به درخواست خود را اخذ نماید و سپس طلاق را با دادن دادخواست تنفیذ طلاق، تنفیذ نماید. توجه داشته باشید که ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده اجازه داده زوج مقیم خارج با شرایطی درخواست طلاق به سفارت ایران دهد ولی در عمل این درخواست یکطرفه با مشکلاتی رو به رو است. بهترین کار ارسال وکالت طلاق به شخصی در ایران از اقوام، آشنایان یا وکیل طلاق می باشد.
دانستنی های مهم برای تنظیم وکالتنامه طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور
با توجه به رویهای که در سفارتخانهها و کنسولگریهای ایران در کشورهای خارجی مرسوم است، مراجعانی که تصمیم به تنظیم وکالت مدنی دارند و متن خاصی برای وکالتنامه خود در اختیار ندارند، اینگونه ارشاد مینمایند که مطابق با متن موجود در «سامانه تاک» متن وکالتنامه خود را تنظیم نمایند.
متن مذکور دارای اشکالات و نواقصی است که معمولاً منجر به عدم پذیرش آن توسط دادگاههای خانواده میشود.
به شما توصیه مینماییم برای تنظیم چنین وکالتنامههایی حتماً از وکلای با تجربه در این خصوص مشاوره بگیرید.
نکات مهم جهت قید در وکالتنامه
الف) اختیار نمودن وکیل دادگستری به منظور انجام موضوع وکالت
ب) اختیار مراجعه به مشاوره و داوری و حضور در جلسات مشاوره و داوری
پ) چنانچه زوجه تصمیم به بذل تمام و یا بخشی از حقوق مالی خود شامل نفقه، اجرت المثل و مهریه خود داشته باشد، باید اختیار بذل تمام، عین و یا معادل و یا بخشی از مهریه و نفقه و اجرت المثل خود را در وکالتنامه به وکیل بدهد.
اگر تمایل به بذل بخشی از مهریه خود را دارد باید دقیقاً ذکر نماید که چه مقدار از مهریه را در قبال طلاق بذل مینماید.
ت) چنانچه زوجین دارای فرزند و یا فرزندان مشترک صغیر هستند باید در وکالتنامه نسبت به تعیین تکلیف در خصوص حضانت، نگهداری، ملاقات و نفقه فرزند مشترک نیز اختیارات لازم به وکیل اعطاء شود.
ث) اختیار اعتراض به رای، تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی و اسقاط حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی از رای.
ج) چنانچه زوج نسبت به اعطای وکالت اقدام مینماید باید حتماً در وکالتنامه اختیار قبول بذل عین مهریه، بیشتر یا کمتر و یا معادل مهریه و قبول بذل سایر حقوق مالی زوجه وجود داشته باشد.
چ) چنانچه زوجین تمایل داشته باشند که وکلای دادگستری بجای ایشان در دفتر طلاق حاضر شوند و اقدام به اجرا صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر طلاق نمایند باید حتماً اختیار این موضوعات را در وکالتنامه به وکیل اعطاء نمایند.
با گروه وکلای دادفر در ارتباط باشید.
آدرس: تهران، میدان ونک، خیابان گاندی شمالی، خیابان صانعی غربی، ساختمان صدف، پلاک 33، طبقه اول، واحد 17 غربی
(مراجعه حضوری: روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 8 الی 18)
تلفن تماس:
(پاسخگویی از ساعت 8 الی 20 شنبه تا پنجشنبه)
02186082129
02186084207
09126657178
ارتباط از طریق پیام رسان واتساپ:
09126657178
با ما در اینستاگرام همراه باشید:
Dadfarlawyers.com
برای طلاق توافقی کجا بریم / طلاق توافقی چیست / طلاق توافقی چگونه است / طلاق فوری/ سایت طلاق توافقی / طلاق توافقی اصفهان /طلاق توافقی قم / موسسه طلاق توافقی / فرجام خواهی در طلاق توافقی / مراحل طلاق توافقی در اراک /مراحل طلاق توافقی در دوران عقد / شرایط طلاق توافقی در سال ۹۹ / مراحل طلاق توافقی در کرمانشاه / طلاق توافقی چطوریه / هزینه طلاق توافقی توسط وکیل / مشاوره حقوقی تلفنی طلاق / ثبت نام طلاق توافقی / سامانه طلاق توافقی / طلاق توافقی چیست/ نحوه طلاق توافقی
My family every time say that I am wasting my time here at web, however I know I am getting knowledge everyday by reading thes good posts. Jania Skyler Hatti
I like the helpful information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I am quite certain I will learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next! Monique Maynord Rastus
Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the website is really good. Fred Avigdor Manning
Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I am also an expert in this topic therefore I can understand your effort. Katya Norton Tace
Absolutely composed written content, Really enjoyed looking at. Dorry Tam Dorise
You made some decent points there. I looked on the web for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website. Vonny Ber Vanden
I was suggested this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks! Anallese Laurence Shelden
Great post! We will be linking to this particularly great post on our site. Keep up the good writing. Ursola Talbert Kier
My partner and I stumbled over here different web page and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking into your web page repeatedly. Benetta Harald Paviour
Very informative article post. Really looking forward to read more. Darlene Griffy Alex
سلام، ميخواستم بدونم برای طلاق توافقی چه مراحلی بايد انجام شود، و آيا بايد طرفين يا حداقل زن ميبايست وكيل اختيار كند؟
سلام سه ماه شده حکم طلاق صادر شده طلاقم توافقی بوده ولی نه پیامکی دریافت کردم یبارم رفتم دادگاه گفتن پیام میدم خانومم درخواست طلاق رو داده ولی هیچ خبری نشده خواستم بفهمم علت این همه وقت چیه ۳ماه داره میگذره ولی هیچ اقدامی صورت نگرفته
من و شوهرم ميخواهيم طلاق توافقی بگيريم… ايشان وكيل گرفتند ولي من همراه وكيلشان در امور رسيدگي حاضر ميشوم….. لطفا يك متن طلاق توافقي و يا مواردي كه براي زن مهم است و بايد قيد شود تا بعدا موجب بروز مشكل نشود را راهنمايي بفرماييد…. البته با فرض اينكه قرار است قيد شود بنده مهريه و نفقه خود را دريافت كرده ام….
من و شوهرم ميخواهيم طلاق توافقی بگيريم… ايشان وكيل گرفتند ولي من همراه وكيلشان در امور رسيدگي حاضر ميشوم….. لطفا يك متن طلاق توافقي و يا مواردي كه براي زن مهم است و بايد قيد شود تا بعدا موجب بروز مشكل نشود را راهنمايي بفرماييد…. البته با فرض اينكه قرار است قيد شود بنده مهريه و نفقه خود را دريافت كرده ام….
اگر زن و شوهر مراحل طلاق توافقی را در دادگاه طی کنند و حکم صادر شود آیا لزومی دارد که در مورد بذل تعداد سکه های مهریه از طرف خانم و موافقت طلاق از طرف آقا، به دفتر ثبت اسناد نیز مراجعه شود؟ یا حکم قاضی برای ادعای بعدی کافی است. ممنون
سلام خسته نباشید من میخوام از شوهرم طلاق بگیرم توافقی شوهرم دوتا وام به اسم من گرفته بود یکیش وام ازدواج و بابامم شده بود ضامنش الان که میخوام مهرمو ببخشم بهش ولی نمیدونم چه تضمینی بگیرم ازش که پرداختش کنه بعدا بخاطر وامهای که اسم من هست و بابام ضامنشه توروخدا راهنماییم کنید.
چون بعد این ممکنه وامو پرداخت نکنه چون الان به خاطر مهریه گیر وام و پرداخت میکنه ولی بعد اینکه مهریه بخشیده بهش ممکنه پرداخت نکنه شغل شوهرمم آزاده
خواهش میکنم راهنماییم کنید.
سلام من و همسر قصد داریم توافقی از هم جدا بشیم اولین کار برای اقدام چیست و چه مدارکی لازم داره ممنون
باسلام
من و خانمم قراره به شکل توافقی از هم جداشیم و سر کلیه مسائل مالی به توافق دوطرفه رسیده ایم، کلاس مشاوره قبل از طلاقم که از طرف سازمان بهزیستی بوده شرکت کردیم و نامه عدم سازش مشاور هم دریافت کردیم حالا خواستم ببینم بعد از دادن دادخواست طلاق از طریق دفاتر قضایی چقدر طول میکشه تا رأی دادگاه صادر بشه؟
میخوام بدونم اگه خودمون با شوهرم صحبت بکنیم و به نتیجه برسیم سر طلاق توافقی آیا همچین چیزی میشه و امکانش هست؟
اگه اینجا به توافق رسیدیم چه مراحلی رو باید طی کنیم؟
من باید اقدام بکنم بعد از توافقمون یا شوهرم؟
ممنون میشم جواب بدید
با سلام چنانچه رأی بر طلاق توافقی صادر شود آیا زوجین میتوانند در دفترخانه توافق جدیدی مازاد بر حکم دادگاه بنمایند لطفاً مستند به قانون و در صورت وجود رای وحدت رویه منبع آن ذکر شود ممنون
سلام خدمت وکلای محترم من ۲۱ سال پیش ازدواج کردم ۱ فرزند پسر ۱۳ ساله دارم که شوهرم هیچگونه مخارج خودم و فرزندم را پرداخت نمیکند و هر موقع بهش میگفتم برو سر کار خودم و فرزندم را مورد ضرب و شتم قرار میداد و میگفت کار نمیکنم برو خرجیتو از برادرات بگیر یا سرمایه بیار برام بیاد که کار کنم و به پسرم یاد میداد میگفت دزدی کن ناگفته نماند که طی این چندسال اعتیاد نیز دارد و پسرمو مجبور میکنه که برو از مغازه ها برام سیگار نسیه بخر و با خودم هر روز دعوا میکنه و خرج سیگار و موادشو از من میخواد و خودم و فرزندم را تهدید به تهمت زدن به دیگران میکند و میگوید میروم به همه میگویم زنم و فرزندم به شما تهمت میزنند که دروغ میگوید و چند وقت پیش خودش دادخواست طلاق توافقی داده بود و از هم جدا شدیم طلاقمان رجعی بود و حق اعتراض تا سه ماه داشت و بعد از یک ماه دوباره اعتراض کرد و رجوع کرد من هم دوباره دادخواست طلاق دادم لطفا راهنمایی کنید
در صورت توافق دختر و پسر برای طلاق توافقی میتوانند از دادسرای محل زندگی پسر اقدام کنند؟
با سلام و درود. ۳ سوال اول اینکه هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر هست زوجه مهریه گرفته و اقرانامه داده دوم اینکه اگر پرونده ای واسه طلاق توافقی ۲سوال پیش درست شده باشه ولی به دلایلی پیگیری نکردیم و حکم صادر نشده میشود به جریان انداخت. سوم اینکه زوج و زوجه اگر چندین سال باهم نزدیکی نداشته باشند و خانم از این قضیه دوری کرده و اعتراف هم بکنه نفقه و اجرت المثلبهش تعلق میگیرد همچنین اقرار داشته باشد تا حالا هیچگونه کم و کسری تو زندگیش نداشته. با تشکر
با سلام خدمت،وکلای محترم
بنده،خانومی ۳۸ ساله هستم. در سال ۸۶ ازدواج کردم متاسفانه بعد از ۹سال ادامه زندگی با همسرم برام خیلی سخت بود. به دلیل شرایط بدی که برام ایجاد کرده بود، به همین خاطر من تن طلاق توافقی دادم و همه چیز را بخشیدم تا ایشون طلاق بدهد. الان ۳سال از طلاقم میگذره و من از بخشیدن حقم، پشیمان شده ام چون ایشان وضع مالی خوبی دارد. آیا من میتونم دوباره از ایشان شکایت کنم و درخواست حق حقوقم را بکنم یا خیر؟
لطفا و خواهش میکنم بنده را کاملا راهنمایی کنید.
چون با توجه به سنم، شرایط ازدواج برام خیلی کم هست. یا بهتر عرض کنم اصلا نیست. بچه هم ندارم. همسر سابقم مخالف بچه دار شدن بود.خواهـشا راهنماییم کنید. من هیچگونه درآمدی ندارم و در منزل پدرم ساکنم. شرایط خوبی ندارم.
ممنون از وقتی که برای راهنمایی میگذارید.
سلام و وقت بخیر
ببخشید من با همسرم اختلاف دارم مهریه مو گذاشتم اجرا و در مرحله صدور رای و مهلت اعتراض هست و همسرم هم عدم تکمین گذاشته چه جوری میتونم با بخشش مهریه طلاق بگیرم چون همسرم حاضر به طلاق توافقی نیست.
ممنون میشم اگه راهنمایی م کنید
با سلام.
من در دوره عقد هستم و میخوام توافقی از همسرم جدا بشم. آیا سامانه تصمیم همان دادخواست طلاق توافقی است؟
برای ثبت در سامانه تصمیم باید هر دو طرف زوج و زوجه حضور داشته باشند در دفتر خدمات قضایی یا حضور یکی از طرفین برای ثبت در سمانه تصمیم و دادخواست طلاق توافقی کفایت میکند؟
با تاکید بر این که طلاق توافقی است و نمی خواهم اشتباها یک طرفه ذکر شود.
مرد به مدت نزدیک به سه سال خانه را ترک کرده
و زن درخواست طلاق داشته باشد
باید چه مراحلی رو طی کرد ، باتوجه به این که مرد هم با طلاق موافق هست
سلام. شوهرم کارمند رسمی وزارت نفت است و دو طلاق توافقی قبل از من داشته است.
حال مهریه من را کامل داده است و هم نفقه ام را میگوید من کارمند هستم و نمیتوانم دادخواست طلاق بزنم. خودت بزن من هم نمیدونم دلیلش چی هست و هم دلم طلاق نمیخواد.
میشه بدونم چرا همسرم نمیتونه دادخواست طلاق بزند؟
میخواستم راه طلاق توافقی رو بدونم؟ میتونم شوهرم رو ببرم محضر حق طلاق بگیرم؟ باید چطوری اقدام کنم باز هم شوهرم دادگاه نیاد، طلاق نمیدن؟
با سلام و خسته نباشید
من از همسرم جدا شدم طلاق ما از نوع طلاق توافقی مبارات و بائن میباشد
در صورت لزوم یک عکس از حکم دادگاه را برای شما ارسال میکنم
سوال من این است که آیا بنده تا آخر عمر حق ازدواج مجدد با همسر سابقم را ندارم
از نظر قانون و شرع چه مانعی پیش روی ازدواج ما وجود دارد
برای طلاق توافقی میخام اقدام کنم
ولی مهریه ام رو میخام
میشه راهنماییم کنید که چجوری میشه و از کجا باید اقدام کنم و چجوری و هزینش چقدره؟ مدارک لازم چیه و بدون حضور شوهرم میتونم ؟
من مادر یه دختر هستم که یک هفته دیگه مانده تا ۹ سال قمری ایشان تمام شود. شوهرم بیکار بوده و نفقه نمیدهد و همیشه من را جلوی بچه تهدید به کشتن می کند. خودم شاغل هستم و تحصیلاتم لیسانس برق هست و ماهیانه حدود ۵ میلیون درامد دارم و شوهرم تا سوم راهنمایی درس خوانده است.
دیشب او مرا از خانه بیرون کرد.
حاضر به طلاق توافقی هم نیست
سوال اول: با توجه به اینکه سند خانه به نام بنده هست تکلیف اینکه او مرا از خانه بیرون کرده چیست؟
سوال دو: سریع ترین راه اینکه بتونم ازش جدا بشم بعد از طلاق توافقی چیست. ضمن اینکه شاهد هم برای عدم نفقه دارم.
با سپاس فراوان
درخواست طلاق توافقی با زوج است یا زوجه؟
ایا اگر زوج اقدام به ثبت درخواست توافقی نماید، زوجه میتواند از این درخواست سو استفاده کرده و زوج را محکوم کند؟
در طلاق توافقی چه شرایطی را باید رعایت کرد؟
و مراحل انجام آن چگونه است؟
ببخشید منو همسرم میخواهیم طلاق توافقی بگیریم بدونه دخالته والدینمون باید چیکار کنیم؟؟
سلام من پنج ساله عقد کرده هستم الان قصد جدایی دارم, اگه بخواهم ماشین را فقط به عنوان مهریه ام بگیرم آیا میشود در برگه ای با خط خودم ثبت کنم و اثر انگشت بزنم یا حتما باید رسمی باشد و آیا خودرو را میتوان برای مهریه گرفت
هزینه وکیل برای طلاق با حق وکالت بلاعزل چه قدر است؟ چه مدت پرونده به اتمام میرسد؟
با سلام :
با توجه به داشتن وکالت بلاعزل توکیل بغیر زن، در طلاق توافقی در جلسه نهایی پس از مشاوره و در صورت حاضر نشدن مرد در دادگاه نیاز به وکیل پایه یک است یا یکنفر معمولی نیز می تواند حضور داشته باشد مثل فرزند بالغ پسر.
در صورت نیاز به وکیل پایه یک هزینه تقریبی وکیل چقدر است ؟
پرونده طلاق توافقی در شهرستانها چه مدت طول میکشد و آیا قاضی در دادگاه از دلیل طلاق سوال میپرسد؟ در صورت جواب ندادن یا جواب مبهم دادن از دلیل طلاق آیا در تصمیم قاضی تاثیری دارد؟ در صورتی که مرد در دادگاه اعلام کند که قلبا راضی به طلاق نیسj اما به دلیل اصرار همسرش راضی به طلاق شده است این حرف در تصمیم دادگاه تاثیری دارد؟ و آیا زن در صورت داشتن وکیل الزامی به حضور در دادگاه دارد؟ در حالی که وکیل اعلام کرده است حتما باید یک جلسه در دادگاه شرکت کند و ما نامه پزشکی قانونی و مشاوره را به دادگاه داده ایم چند جلسه دادگاه در نظر گرفته میشود. با توجه به اینکه در شهر ما قضات به شدت مخالف طلاق هستند. از محبت شما سپاسگزام. خواهشا جواب بدید چون خیلی مهمه برام.
با طلاق توافقی از همسرم جدا شدم، در متن گواهی عدم امکان سازش مهریه ام را ۲۰۰ سکه اعلام کردم در حالیکه مهریه من ۱۰۰ سکه بود و در عقدنامه ام ۱۰۰ ثبت شده بود، الان همسرم ۱۰۰ سکه دیگر را بعنوان جبران خسارت از من مطالبه مینماید، آیا میبایست ۱۰۰ سکه را به ایشان بپردازم ؟ ایشان حق مطالبه آن تعداد را دارند یا خیر؟ آیا میتواند طلاقی را که ثبت شده به این دلیل که کل مبلغ مبذوله را دریافت نکرده باطل کند یا خیر؟ طلاق خلعی و ایام عده هنوز باقی است.
من و همسرم پس از ۳سال توافقی طلاق گرفتیم تو دادخواستمون نوشتیم که زن مهریه و اجرت و المثل و نفقه و هر حق و حقوق دیگر خود را در قبال ؟مبلغ و حاضر شدن مرد در دفتر خانه و طلاق دادن میبخشه. حالا میتونه ادعای چیز دیگه بکنه بعد طلاق یا نه؟؟
مثلا ننوشتیم نفقه گذشته حال و آینده یا این چیزا.
با سلام و خسته نباشید
ببخشید من ۴ سال که از همسرم جدا زندگی میکنم. و ۲ سال که تقاضای دادخواست طلاق دادم بعد از ۲ سال دوندگی. توافق کردیم و حکم طلاق توافقی صادر شد. من حکم و تسلیم محضر کردم ولی همسرم حاضر نمیشه برای طلاق. حتی از محضر احضاریه فرستاده شد ولی باز حاضر نشد. آیا من راه حلی دارم تاقبل از اینکه زمانم به پایان نرسیده؟؟؟چون همسرم هیچ جوره حاضر نیست بیاد برای طلاق. ممنون
در پرونده طلاقی توافقی که توسط زوجین تنظیم و زوجه بعنوان خواهان بطرفیت زوج و خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش ارائه شده است رای دادگاه با استناد به ماده ۲۵،۲۶،و۲۹ قانون حمایت خانواده گواهی عدم امکان سازش صادر گردیده است، با امعان نظر به اینکه زوجه عنوان خواهان دارد، آیا رای دادگاه مبنی بر صدور گواهی عدم امکان سازش بدرستی صورت گرفته است؟آیا نمی بایست در رای صادره دادگاه به قوانین مدنی موضوعه نیز استناد میشد؟ چنانچه این پاسخ مثبت می باشد، عدم استناد به قوانین مدنی موضوعه توسط دادگاه از موارد نقض رای محسوب میشود یا خیر؟
آیا زوجه پس از ثبت طلاق، در طلاق توافقی میتواند از انجام دادن توافقات ثبت شده در رای دادگاه امتناع نماید، بعنوان مثال، در رای دادگاه بنا به توافق طرفین حضانت فرزندان بدون نفقه پدر به زوجه داده شده است، که زوجه پس از ثبت طلاق حاضر به نگهداری و حضانت فرزندان نمیباشد و دلیلش را هم عدم توانایی در تامین مسکن بیان میدارد.
در فرض همان سوال و به شرط اثبات که زوجه در توافقات فی مابین سونیت داشته و با توسل به دروغ گفتن و اعلام توافق نمودن دروغین و در واقع فریب دادن زوج و دادگاه موفق به اخذ گواهی عدم امکان سازش و نهایتا ثبت طلاق گردیده، زوج جهت احقاق حق چه اقداماتی را میتواند متصور نماید؟ آیا طلاق ثبت شده صحیح است یا باطل؟ آیا این اقدام زوجه جرم بوده تعقیب خواهد شد؟ آیا رای دادگاه نقض میشود و یا رای قابل نقض می باشد؟طلاق خلع نوبت دوم و ایام عده هنوز باقی است.